Viața Reginei Margrethe a Danemarcei de când a abdicat! Astăzi a împlinit 84 de ani

16 aprilie, 2024

Regina Margrethe a Danemarcei a abdicat pe 14 ianuarie, pe tron urcând fiul ei, Regele Frederik!

Regina Margrethe a II a la Chateau de Cayx 5   Casa Regala jpg

Regina Margrethe i-a șocat pe fanii regali atunci când în discursul de Anul Nou a susținut că va abdica. La doar paisprezece zile de la anunț, regina daneză, care a domnit exact 52 de ani, a semnat o declarație oficială de abdicare în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Stat, iar fiul său, Frederik, a fost proclamat rege.

Ea a dezvăluit că unul dintre motivele pentru care a decis să abdice a fost starea ei de sănătate: "În februarie 2023 am suferit o operație la spate. A decurs bine, mulțumită personalului medical calificat care a avut grijă de mine. Desigur, operația a dat naștere, de asemenea, la gânduri legate de viitor, dacă a sosit momentul să las responsabilitatea generației următoare."

Palatul regal danez a confirmat apoi că regina va fi cunoscută în continuare, după abdicare, sub numele de Majestatea Sa Regina Margrethe și că poate acționa în calitate de regentă în cazul în care Regele Frederik, Regina Mary și Prințul moștenitor Christian sunt în străinătate, în vacanță sau în imposibilitatea de a-și exercita funcțiile din cauza unei stări de sănătate precare. 

Cu ce se ocupă Regina Margreth a Danemarcei la 84 de ani?

Astăzi, 16 aprilie, Regina Margrethe a împlinit 84 de ani, iar palatul danez a confirmat că aceasta își va sărbători ziua de naștere în mod privat, la Castelul Fredensborg. 

În pofida abdicării sale, Regina Margrethe continuă să aibă întâlniri și angajamente publice - a participat la inaugurarea noului Prins Henriks Skole din Frederiksberg, la 7 februarie, și a prezentat Premiul Regina Margrethe a II-a pentru știință 2024 în cadrul unei ceremonii la Societatea Regală Daneză de Științe din Copenhaga, la 10 aprilie.

Majestatea Sa i-a însoțit, de asemenea, pe Regele Frederik și pe Regina Mary la prima lor cină de gală în martie și s-a alăturat familiei regale norvegiene la Holmenkollen FIS Nordic World Cup din Oslo.

Regina Margrethe, renumită pentru talentele sale artistice, s-a angajat, de asemenea, într-un nou proiect incredibil. Fostul monarh va fi designerul costumelor de balet pentru parcul de distracții Tivoli din Danemarca, care își sărbătorește anul acesta cea de-a 150-a aniversare. 

Foto: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle în Nigeria profimedia 0871671544 jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook2 jpg
Kate Middleton (20) jpg
FotoJet Sussex jpg
Principesa Sofia a României la gala Uniter   Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
Kate și William, Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Frederik și Mary, Profimedia jpg
Hugh Grosvenor Foto Profimedia jpg
Volodimir Zelenski cu Regina Letizia si Regele Felipe la Madrid   Casa Majestatii Sale 1 (2) jpg
Kate Middleton și Prințul William în vizită la Aberfan (2) jpg
Printul Hashem, fiul cel mic al Reginei Rania si al Regelui Abdullah al II lea al Iordaniei   Casa Regala iordaniana (2) jpg
Printesa Diana   Getty Images jpg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle  foto   Shutterstock jpg
Andreea Casiraghi, Tatiana Santo Domingo, Printesa Alexandra de Hanover, Ben Sylvester Strautmann   profimedia 0876339106 jpg
Prințul Albert și Prințesa Charlene profimedia 0876767336 jpg
Familia regală daneză, Profimedia jpg
Charlene și Albert la Grand Prix, Profimedia (1) jpg