Averea Regelui Charles și a Reginei Camilla! Ce salariu au și cum au devenit atât de bogați

26 februarie, 2024

Regele Charles și Regina Camilla se numără printre cei mai bogați oameni din Marea Britanie, regele câștigând 86 de milioane de lire sterline în fiecare an prin intermediul subvenției suverane, o sumă care va crește la aproape 125 de milioane de lire sterline în 2025.

Regele Charles al III lea al Marii Britanii și Camilla, Foto Getty (2) jpg

Pe lângă acest salariu anual, Regele Charles și Regina Camilla au o avere uimitoare datorită colecției lor de bunuri, printre care se numără iubita casă Balmoral a regretatei Regine Elisabeta, câțiva dintre caii ei de curse și o colecție impresionantă de bijuterii care a fost începută de bunica regina Mary. 

Cu toate acestea, nu averea nu este singura sursă de venit a Regelui Charles și a Reginei Camilla, ei obțin venituri și din Ducatul de Lancaster, care se transmite de la un monarh la altul. Ducatul de Lancaster acoperă 18.000 de hectare de teren în Lancaster și Yorkshire, precum și câteva proprietăți în Londra. Întregul teren este evaluat la 645 de milioane de lire sterline și generează un profit de 20 de milioane de lire sterline în fiecare an. 

Înainte de a deveni rege, Charles ar fi beneficiat de Ducatul de Cornwall, care se întindea în sud-vestul Angliei, însă acesta a fost transferat Prințului William atunci când Charles a încetat să mai fie Duce de Cornwall.

Investiții

Potrivit unui raport al publicației The Guardian, valoarea totală a averii Regelui Charles este estimată la aproximativ 1,8 miliarde de lire sterline, o parte din această sumă provenind din proprietățile, mașinile și colecțiile lor private.

Cu toate acestea, o parte secretă a averii regelui și a reginei provine din investițiile lor. Din cauza naturii necunoscute în jurul a ceea ce Charles și Camilla au investit personal, este imposibil de obținut un total real, deși estimarea The Guardian îl plasează la 142 de milioane de lire sterline. Este probabil ca răposata regină Elisabeta să fi transmis toate investițiile sale fiului său, iar în 1993 un reporter al publicației Times a descoperit că în jur de 43 de milioane de lire sterline erau deținute de către Majestatea Sa Defunctă în diverse companii. Dacă aceste investiții ar fi rămas exact la fel, ele ar fi valorat astăzi 118 milioane de lire sterline. Mai mult, cum răposata regină nu plătea impozit pe moștenire, toate aceste active ar fi fost transferate lui Charles în întreaga lor valoare, scrie Hello Magazine

Proprietăți

Deși Palatul Buckingham, Castelul Windsor și Palatul Kensington sunt sinonime cu familia regală britanică, acestea sunt, de fapt, proprietatea statului și nu a regelui și a reginei, astfel că aceștia nu câștigă niciun ban de pe urma lor.

Cu toate acestea, Regele Charles și Regina Camilla dețin personal Balmoral în Scoția și Sandringham în Norfolk. Experții evaluatori au estimat valoarea lui Balmoral la 80 de milioane de lire sterline, în timp ce Sandringham a depășit această valoare și se crede că valorează aproximativ 250 de milioane de lire sterline.

Moștenirea

Deoarece familia regală nu plătește impozit pe moștenire, valoarea bunurilor pe care defuncta Regină Elisabeta i le-a lăsat lui Charles prin testament va rămâne neatinsă. Averea personală a defunctei regine a fost estimată la aproximativ 500 de milioane de lire sterline în momentul decesului ei, iar aceasta va fi probabil transferată lui Charles în întreaga sa valoare.

Este, de asemenea, probabil ca regele să fi moștenit alte 70 de milioane de lire sterline în active de la mama lui. 

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg
Kate Middleton și Prințul William, în ținute sport  foto   Getty jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Regele Felipe și Regina Letizia Foto getty images profimedia jpg
Regina Camilla, la Palatul Buckingham, pe 16 aprilie 2024, GettyImages (4) jpg
Prințesa Diana Foto GettyImages jpg
Prințesa Martha Louise a Norvegiei se mărită cu Durek Verrett, Getty (6) jpg
Kate Middleton Foto Getty Images jpg
Marele Duce Henri de Luxemburg si Marea Ducesă Maria Teresa   FOTO Marea Curte Ducală (8) jpg
Regele Frederik, Regina Mary alaturi de Regina Margrethe Foto Profimedia (1) jpg
Prințul William la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (2) jpg
FotoJet Meg jpg
Prințesa moștenitoare Mette Marit a Norvegiei la Premiile de cercetare medicală, Profimedia (4) jpg
Printesa Eleonore a Belgiei la 16 ani   FOTO Casa Regală (2) jpg
Regina Mary și Regele Frederik foto Daily Mail png
Juan Carlos a abdicat (foto: reuters) jpeg
Kate Middleton și Louis, Getty jpg