Călătoria îndepărtată pe care Charles și Camilla plănuiesc să o facă, în ciuda diagnosticului regelui

4 martie, 2024

Regele Charles și Regina Camilla vor vizita Australia în octombrie, dar și Noua Zeelandă, acolo unde el este de asemenea suveran.

Regele Charles s a externat, Camilla i a stat alături, Getty (3) jpg

Regele Charles ar urma să viziteze Australia în cursul acestui an, conform planurilor guvernului australian. Statele și teritoriile australiene vor începe săptămâna aceasta o consultare cu privire la turneul regal în Australia. Aceste planuri arată că  starea monarhului e una foarte bună, după ce luna trecută a fost diagnosticat cu cancer.

Palatul Buckingham nu a confirmat planurile, dar surse regale au confirmat că orice călătorie o va include pe regină. Sursele spun că vizita ar urma să aibă loc în octombrie pentru a coincide cu o vizită în Noua Zeelandă, unde Charles este, de asemenea, suveran, și cu reuniunea șefilor de guvern din Commonwealth (CHOGM), care va avea loc în Samoa, în octombrie 2024.

Regele Charles este actualul șef al Commonwealth-ului, după ce a fost votat pentru a-i succeda mamei sale, regretata regină Elisabeta a II-a, atunci când a urcat pe tron. Rolul nu este ereditar, dar regina a profitat în 2018 de reuniunea CHOGM de la Londra pentru a spune că este "dorința ei sinceră" de a fi succedată de fiul său.

Prim-ministrul australian Anthony Albanese a declarat: "Australia se pregătește pentru o posibilă vizită a Majestății Sale Regele în Australia în cursul acestui an. Regele și-a arătat compasiunea față de australienii afectați de recentele dezastre naturale, la fel cum australienii și-au arătat compasiunea și sprijinul față de rege în urma diagnosticării sale cu cancer.

Regele, regina și membrii familiei regale sunt întotdeauna bineveniți în Australia. Guvernul meu colaborează cu statele și teritoriile cu privire la opțiunile pentru o posibilă vizită regală."

În cazul în care Regele Charles va vizita Australia în acest an, aceasta va fi prima sa vizită regală în calitate de suveran și prima efectuată de un monarh britanic din 2011. Prințesa Anne și soțul ei, viceamiralul Sir Tim Laurence, au efectuat un turneu în Australia din aprilie 2022, pe când regina Elisabeta era încă monarh.

Prințul Harry și Meghan Markle s-au bucurat, de asemenea, de o primire entuziastă în Australia și Noua Zeelandă în timpul unui turneu în 2018. Charles,

în vârstă de 75 de ani, urmează în prezent un tratament săptămânal pentru o "formă de cancer", după ce a fost diagnosticat cu această boală în urma unei spitalizări în ianuarie pentru o mărire de prostată.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles si Regina Camilla in Guernsey   Casa Regala (1) jpg
Margareta a României cu Principele Radu la nunta lor foto Facebook jpg
Kate Middleton, Prințul William  sursa foto   GettyImages jpg
Kate și William, Wales, Getty (4) jpg
Printul William   GettyImages 2152220099 jpg
Printul Andrew si Sarah Ferguson   profimedia 0659279551 jpg
Prințesa Elisabeth a Belgiei Foto Profimedia jpg
Regina Letizia Foto Profimedia (2) jpg
Meghan Markle în 2019, Profimedia jpg
Prințesa Anne și Andrew Parker Bowles, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton foto Instagram png
Alina Maria și Regina Letizia colaj jpg
Printesa Elisabeta, Regina Paola, Regele Albert, regina Mathilde si Regele Philippe al Belgiei de Ziua Nationala   Casa Regala (3) jpg
Prințesa Eleonore, Prințul Gabriel, Regina Mathilde, Regele Philippe, Prințesa Elisabeth, Prințul Emmanuel Foto Getty Images jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
Prințul Felix al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză jpg
Zara Tindall la Jocurile Olimpice de la Londra 2012   GettyImages 145106184 jpg
Kate Middleton și Prințul George Foto Getty Images jpg