Călătoria îndepărtată pe care Charles și Camilla plănuiesc să o facă, în ciuda diagnosticului regelui

4 martie, 2024

Regele Charles și Regina Camilla vor vizita Australia în octombrie, dar și Noua Zeelandă, acolo unde el este de asemenea suveran.

Regele Charles s a externat, Camilla i a stat alături, Getty (3) jpg

Regele Charles ar urma să viziteze Australia în cursul acestui an, conform planurilor guvernului australian. Statele și teritoriile australiene vor începe săptămâna aceasta o consultare cu privire la turneul regal în Australia. Aceste planuri arată că  starea monarhului e una foarte bună, după ce luna trecută a fost diagnosticat cu cancer.

Palatul Buckingham nu a confirmat planurile, dar surse regale au confirmat că orice călătorie o va include pe regină. Sursele spun că vizita ar urma să aibă loc în octombrie pentru a coincide cu o vizită în Noua Zeelandă, unde Charles este, de asemenea, suveran, și cu reuniunea șefilor de guvern din Commonwealth (CHOGM), care va avea loc în Samoa, în octombrie 2024.

Regele Charles este actualul șef al Commonwealth-ului, după ce a fost votat pentru a-i succeda mamei sale, regretata regină Elisabeta a II-a, atunci când a urcat pe tron. Rolul nu este ereditar, dar regina a profitat în 2018 de reuniunea CHOGM de la Londra pentru a spune că este "dorința ei sinceră" de a fi succedată de fiul său.

Prim-ministrul australian Anthony Albanese a declarat: "Australia se pregătește pentru o posibilă vizită a Majestății Sale Regele în Australia în cursul acestui an. Regele și-a arătat compasiunea față de australienii afectați de recentele dezastre naturale, la fel cum australienii și-au arătat compasiunea și sprijinul față de rege în urma diagnosticării sale cu cancer.

Regele, regina și membrii familiei regale sunt întotdeauna bineveniți în Australia. Guvernul meu colaborează cu statele și teritoriile cu privire la opțiunile pentru o posibilă vizită regală."

În cazul în care Regele Charles va vizita Australia în acest an, aceasta va fi prima sa vizită regală în calitate de suveran și prima efectuată de un monarh britanic din 2011. Prințesa Anne și soțul ei, viceamiralul Sir Tim Laurence, au efectuat un turneu în Australia din aprilie 2022, pe când regina Elisabeta era încă monarh.

Prințul Harry și Meghan Markle s-au bucurat, de asemenea, de o primire entuziastă în Australia și Noua Zeelandă în timpul unui turneu în 2018. Charles,

în vârstă de 75 de ani, urmează în prezent un tratament săptămânal pentru o "formă de cancer", după ce a fost diagnosticat cu această boală în urma unei spitalizări în ianuarie pentru o mărire de prostată.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg
Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg
Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Margriet a Țărilor de Jos, Regele Felipe VI al Spaniei, Prințesa Moștenitoare Amalia, Regele Willem Alexander, Prințesa Beatrix și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei jpg
copii Prințul William și Prințul Harry jpg
Regina Mary și Olena Zelenska Foto Profimedia (1) jpg
banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg
Kate Middleton și Prințul William, în ținute sport  foto   Getty jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Regele Felipe și Regina Letizia Foto getty images profimedia jpg