Schimbarea făcută de Charles la Windsor îi irită pe localnici. Regele întrerupe o tradiție de 200 de ani

22 mai, 2024

Regele Charles întrerupe o tradiție de sute de ani, iar asta i-a atras un val de antipatie. Monarhul britanice face o schimbare nebănuită, despre ce este vorba?

Charles la Windsor, GettyImages (2) jpg

Vizitarea Castelului Windsor se va face de acum contracost, pentru prima dată în 200 de ani, lucru care a dus la indignarea localnicilor. Oamenii consideră oarecum că oamenii care stau la ”casa mare din deal” sunt vecinii lor. Iar între vecini, n-ar trebui să existe taxe, nu-i așa?

Charles la Windsor, GettyImages (4) jpg
Charles la Windsor, GettyImages (1) jpg

Cea mai recentă decizie regală în ceea ce privește Castelul Windsor a stârnit reacții dure, după ce s-a aflat că nu va mai exista intrare gratuită nici pentru localnici! Este o măsură care se ia pentru prima dată în 200 de ani!

De la 1 iunie 2024, locuitorii din Windsor și Maidenhead nu vor mai putea vizita gratuit castelul regal, ci vor trebui în schimb să plătească 50% din taxa de intrare care se aplică celor ce nu sunt localnici.

Până în prezent, localnicii care dețineau un card Royal Borough of Windsor și Maidenhead Advantage puteau vizita cel mai vechi și cel mai mare castel locuit din lume, totuși, decizia Royal Collection Trust îi va obliga să plătească un bilet, care îi va costa 15 GBP în avans. Sau 16,50 GBP pe zi, cu intrare gratuită și pentru un copil cu vârsta de până la 17 ani.

Candidatul parlamentar liberal-democrat Julian Tisi subliniază că pentru ospitalitatea pe care o arătau milioanelor de turiști anual, se bucurau de acest avantaj care acum le va fi răpit! Situația este neplăcută pentru oamenii care locuiesc în zonă, nu le-a căzut deloc bine această decizie.

Dl Tisi face apel la oamenii din zonă să susțină o petiție împotriva acestei schimbări. El spune: „Pentru mulți dintre noi, cei care locuiesc la Windsor, vizitarea gratuită a castelului este o mare plăcere. Mai mult, contribuim la creșterea veniturilor. Toți oaspeții noștri sunt îndrumați să viziteze acest castel.”

Consilierul Regal Borough of Windsor & Maidenhead, Amy Tisi, a spus că este șocată că oferta de intrare gratuită a fost retrasă fără consultare publică.

Foto: GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

Alina Maria și Nicolae al României foto Facebook jpg
Regele Juan Carlos   GettyImages 174420085 jpg
Prințesa Madeleine, GettyImages jpg
FotoJetSussex Beckham jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (8) jpg
Regele Abdullah și Regina Rania Foto Instagram jpg
Charles Spencer și Lady Karen Spencer, GettyImages (2) jpg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Grace Kelly foto GettyImages 1366731789 jpg
Kate Middleton Hugh Grosvenor jpg
Olivia Henson, Profimedia (1) jpg
Colaj Sarah Kate jpg
Camilla și Brigitte în Normandia, Profimedia (2) jpg
Nunta regală foto GettyImages 1051970640 jpg
Ziua Z   GettyImages 2155670964 jpg
Prințesa Beatrice și soțul ei, Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages (1) jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0879172587 jpg
Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (8) jpg