A obosit? Anunțul Reginei Camilla după evenimentele la care a participat recent fără Regele Charles

4 martie, 2024

În ultimele săptămâni, Regina Camilla i-a ținut locul Regelui Charles, care primește tratament împotriva cancerului, la cele mai importante evenimente.

Regina Camilla (7) jpg

Regina Camilla a fost foarte ocupată în ultimele săptămâni, însă acum ea va lua o mică pauză de la îndatoririle regale, alți membri seniori ai familiei regale urmând să îi ia locul.

Agenda reginei pentru săptămâna aceasta nu cuprinde niciun angajament, astfel că Regina Camilla va reveni la muncă pe 11 martie, când va conduce familia regală la slujba de Ziua Commonwealth-ului de la Westminster Abbey. Se înțelege că, în timpul săptămânii libere, Camilla va petrece timp cu soțul ei, Regele Charles, și cu alți membri ai familiei sale.

În timpul pauzei pe care o va avea Regina Camilla, se înțelege că Prințul William, ducele și ducesa de Edinburgh și prințesa Anne vor conduce angajamentele în locul ei. Această veste vine după ce săptămâna trecută, Regina Camilla a fost prezentă la o slujbă de comemorare a fostului rege grec Constantin, a fost gazda unui grup de sute de copii înainte de finala concursului "500 de cuvinte" al BBC și a primit-o pe prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, la Clarence House, după aniversarea a doi ani de la războiul din Ucraina

Regina Camilla și-a asumat numeroase angajamente după ce diagnosticul de cancer al soțului ei a fost confirmat pe 5 februarie.

O declarație publicată de Buckingham Place la momentul respectiv spunea: "În timpul recentei proceduri spitalicești a regelui pentru mărirea benignă a prostatei, a fost observată o problemă separată de îngrijorare. Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer.

Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle față de public. În toată această perioadă, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat și de actele oficiale ca de obicei."

Vorbind despre modul în care Camilla își va sprijini soțul, editorul regal al publicației Hello Magazine, Emily Nash, a explicat: "Regina va fi un turn de putere pentru rege în timp ce trece prin tratamentul împotriva cancerului. Ea înțelege bine problema din munca ei cu centrele de oncologie Maggie's și va fi alături de el la fiecare pas."

Regele Charles nu este singurul membru senior al familiei regale care nu este la datorie, prințesa de Wales fiind în prezent în recuperare după ce a suferit o intervenție chirurgicală abdominală în ianuarie. 

Kate Middleton a fost internată la o clinică privată din Londra pe 16 ianuarie pentru a fi operată. Ea s-a întors acasă, la Windsor, după o spitalizare de 13 zile. Nu au fost oferite mai multe detalii despre starea de sănătate a lui Kate, dar s-a confirmat că problema este necanceroasă.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg
Kate Middleton și Prințul William, în ținute sport  foto   Getty jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Regele Felipe și Regina Letizia Foto getty images profimedia jpg
Regina Camilla, la Palatul Buckingham, pe 16 aprilie 2024, GettyImages (4) jpg
Prințesa Diana Foto GettyImages jpg
Prințesa Martha Louise a Norvegiei se mărită cu Durek Verrett, Getty (6) jpg
Kate Middleton Foto Getty Images jpg
Marele Duce Henri de Luxemburg si Marea Ducesă Maria Teresa   FOTO Marea Curte Ducală (8) jpg
Regele Frederik, Regina Mary alaturi de Regina Margrethe Foto Profimedia (1) jpg
Prințul William la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (2) jpg
FotoJet Meg jpg
Prințesa moștenitoare Mette Marit a Norvegiei la Premiile de cercetare medicală, Profimedia (4) jpg
Printesa Eleonore a Belgiei la 16 ani   FOTO Casa Regală (2) jpg
Regina Mary și Regele Frederik foto Daily Mail png
Juan Carlos a abdicat (foto: reuters) jpeg