Ce ar însemna abdicarea Regelui Charles pentru nepoții Lilibet și Archie, pe care nu i-a văzut mai deloc

12 februarie, 2024

Chiar dacă nimeni nu se gândește că se va ajunge acolo, un astfel de scenariu nu ar fi atât de incredibil, dată fiind vârsta și sănătatea precară a monarhului.

regele charles si nepotii archie si lilibet jpg

Ei bine, dacă Regele Charles ar abdica, Prințul William ar deveni automat rege, în timp ce soția sa, Kate Middleton, ar prelua rolul de regină consoartă de la Camilla. Acest scenariu l-ar face pe Prințul George, în vârstă de zece ani, moștenitorul tronului britanic, un pas major pentru cel mai mare copil al Prinților de Wales.

Dacă aceste modificări sunt cumva știute și de așteptat, mai puțin cunoscut este ce se va întâmpla cu Prințul Archie și Prințesa Lilibet dacă bunicul lor, Regele Charles, va abdica.

În ciuda relației tensionate a Prințului Harry cu tatăl său, el este încă în linia de succesiune la tronul britanic. Copiii lui, Prințul Archie, de patru ani, și Prințesa Lilibet, de doi, îi urmează lui Harry, iar dacă bunicul lor va abdica, acest lucru le va afecta și lor pozițiile în linia de succesiune.

În prezent, Prințul Archie este al șaselea în linia de succesiune la tronul britanic, în timp ce sora sa mai mică este a șaptea. Corespondentul regal al revistei HELLO!, Danielle Stacey, a declarat: „În cazul unei abdicări, chiar dacă Ducii de Sussex decid să-și reasume un rol oficial, este de așteptat ca Archie și Lilibet să-și creeze propriile lor cariere, la fel ca verișoarele lui Harry, Prințesa Beatrice și Prințesa Eugenie”.

"Prințul Harry și Meghan împărtășesc rar spre deloc imagini cu Archie și Lilibet, permițându-le acestora să crească ca cetățeni privați. Simt că acest lucru va continua până când copiii de Sussex vor fi mai mari și vor putea decide singuri dacă vor să intre în atenția publicului.”

charles harry archie jpeg

Cu toate acestea, abdicările în istoria regală britanică sunt extrem de rare, cea mai cunoscută și ultima având loc în 1936, când Regele Edward a renunțat la tron de dragul lui Wallis Simpson.

Cu toate acestea, aceste situații sunt mai frecvente în restul Europei, Regina Margarethe a Danemarcei abdicând recent în favoarea fiului ei, proaspătul Rege Frederik.

Foto: Getty Images, Profimedia, InstagramRecente pe Ok! Magazine

Prințul Harry Dusseldorf (1) jpg
FotoJetWilliam și Sophie jpg
FotoJetMeghan jpg
Regina Letizia și Regele Felipe profimedia 0849510390 jpg
Ellen Lascelles, verisoara lui Charles prima mireasa gay din Familia Regala   Casa Regala, captura Daily Mail jpg
Kate și William, Earthshot, Getty (3) jpg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
regina camilla printul harry jpg
Prințesa Rajwa și Prințul Hussein ai Iordaniei, Profimedia (4) jpg
kate Middleton  GettyImages jpg
Prințul William și Emilia Clarke (1) jpg
Camilla si Charles cu Regele Constantin al Greciei   profimedia 0226865320 jpg
Prințesa Eugenie mireasă, Profimedia jpg
Printesa Victoria a Suediei in California   Profimedia, Getty Images, Clement Morin Casa Regala jpg
Alina și Nicolae al României foto Facebook 2 jpg
printul harry profimedia jpg
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton, Pippa Middleton  GettyImages jpg