Curiosul caz al Prințului de Hanovra, fostul soţ al Prinţesei Caroline de Monaco

28 februarie, 2024

Cel de-al treilea soţ al surorii Prinţului Albert de Monaco tocmai a împlinit luni vârsta de 70 de ani.

Pe vremea în care forma cu Prinţesa Caroline o familie fericită. FOTO: Getty Images
Pe vremea în care forma cu Prinţesa Caroline o familie fericită. FOTO: Getty Images

Pe 26 februarie, Prințul Ernst August de Hanovra, care s-a căsătorit în 1999 cu Prinţesa Caroline de Monaco, a aniversat şapte decenii de viaţă. Şi, deşi cei doi s-au separat în 2009, nu au divorţat niciodată în mod oficial.

În ultimii ani, Prințul Ernst a fost implicat într-o serie de scandaluri, inclusiv într-o dispută juridică cu fiul său cel mare, botezat tot Ernst August. Totodată, soţul înstrăinat al Prințesei Caroline de Monaco a fost spitalizat de mai multe ori în ultimii ani, inclusiv în urma unei intervenții chirurgicale pentru pancreatită.

Născut în 1954, Prințul Ernst August de Hanovra este fiul cel mare al Prințului Ernest Augustus de Hanovra (1914-1987) și al primei sale soții, Prințesa Ortrud de Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg (1925-1980). Familia de Hanovra este o casă regală europeană de origine germană, care a ajuns la conducere în Hanovra, Marea Britanie, Irlanda și Imperiul Britanic în diferite perioade între secolele al XVII-lea și al XX-lea.

La moartea tatălui său, în 1987, prințul Ernst a devenit șeful Casei de Hanovra.

În 1981, Prințul Ernst s-a căsătorit cu moștenitoarea elvețiană Chantal Hochuli, iar cuplul a avut doi fii, Prințul Ernst August și Prințul Christian, născuți în 1983 și, respectiv, 1985. Ernst și Chantal au divorțat după 16 ani de căsnicie, în 1997, iar doi ani mai târziu, prințul s-a căsătorit cu Prințesa Caroline de Monaco, care, la acea vreme, era deja însărcinată cu fiica lor, Prințesa Alexandra. Caroline mai are trei copii mai mari din a doua căsătorie cu Stefano Casiraghi - Andrea, Charlotte și Pierre.

El şi Caroline de Monaco au participat, în 2004, atât la nunta lui Frederik al Danemarcei cu Mary Donaldson - actualii Regi ai Danemarcei -, cât şi la căsătoria lui Felipe al Spaniei cu jurnalista Letizia Rocasolano - actualii suverani spanioli.

Prințul Ernst August Jr. și soția sa, Ekaterina Malysheva, au două fiice și un fiu, în timp ce Prințul Christian și soția sa, Alessandra de Osma, au o fiică și un fiu gemeni, precum și un al treilea copil, care s-a născut la 16 februarie 2024.

Momente controversate

Prințul Ernst a fost implicat în diverse scandaluri de-a lungul anilor, inclusiv o altercaţie cu un fotograf german în 1999, pentru care a fost şi amendat. Şi asta după ce el a fost fotografiat urinând pe Pavilionul Turciei la evenimentul Expo 2000 de la Hanovra, ceea ce a declanșat un incident diplomatic, ambasada turcă acuzându-l că a insultat poporul turc. Ulterior, a dat în judecată cu succes publicația care a publicat fotografia.

În 2004, a fost găsit vinovat de vătămare corporală gravă și amendat pentru că ar fi atacat un proprietar de hotel din Kenya. În 2009, el a cerut rejudecarea cazului, pentru a i se reduce acuzația.

În 2017, prințul nu a participat la nunta fiului său cel mare, Prințul Ernst August, cu creatoarea de modă rusă Ekaterina Malysheva, din cauza unei dispute financiare legate de o proprietate, anume vânzarea castelului strămoșesc, Castelul Marienburg, care a fost dăruit pentru prima dată lui Ernst August Jr. în 2004.

Iar în 2021, prințul a fost condamnat la zece luni de închisoare cu suspendare după o altercație cu poliția la cabana sa din Grünau im Almtal, Austria.

Probleme cu sănătatea

Nici la capitolul sănătate n-a stat prea bine în ultimii ani. În aprilie 2005, Prinţul Ernst August de Hanovra a fost internat în spital cu pancreatită acută, unde a fost plasat la terapie intensivă și ulterior ar fi intrat în comă profundă. Spitalizarea a avut loc cu două zile înainte de moartea socrului său, Prințul Rainier al III-lea de Monaco.

În 2018, el a fost spitalizat cu o intoxicație alimentară în timpul nunții fiului său mai mic, Prințul Christian, în Lima, Peru.

Iar, în urma altercației cu poliția din 2021, el a primit, de asemenea, tratament la un centru psihiatric din districtul Vöcklabruck.

FOTO: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Frederik și Regina Mary la deschiderea expoziției Frederik X Regele Viitorului, GettyImages (6) (1) jpg
Regina Sofia a Spaniei Foto profimedia (6) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la incoronarea lui Charles jpg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (3) jpg
Kate și William, Getty (8) jpg
Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Kate Middleton GettyImages jpg
Citatele inspirationale ale reginei Elisabeta Ce a spus despre printesa Diana, foto Pinterest jpg
Regele Willem Alexander al Țărilor de Jos, Regina Maxima și Prințesele Amalia, Alexia și Ariane Profimedia (2) jpg
Carole Middleton, Michael Middleton la Incoronare  GettyImages 1252743671 jpg
Printul Frederik si presupusa amanta Genoveva Casanova  Casa Regala daneza, Instagram jpg
Kate Middleton William și Louis după naștere GettyImages 950373930 jpg
Frederik și Regina Mary la deschiderea expoziției Frederik X Regele Viitorului, GettyImages (6) (1) jpg
Prințul George, Prințul William foto  GettyImages jpg
Nikolai al Danemarcei, Nikolai de Monpezat si Benedikte Thoustrup in Noua Zeelanda  Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle sursa  GettyImages jpg
Regina Letizia Foto GettyImages (2) jpg
Regele și Regina Spaniei, Letizia și Sofia, GettyImages (3) jpg