Eleganță princiară! Alina-Maria și Nicolae al României au patronat o gală caritabilă

11 decembrie, 2023

Gândită ca „un Crăciun înaintea Crăciunului”, Gala Mifne a reunit mai mulți oameni de bine pentru o licitație organizată în beneficiul bebelușilor cu autism.

Cuplul princiar a găzduit o gală de binefacere pentru Asociația MIFNE. FOTO: Instagram
Cuplul princiar a găzduit o gală de binefacere pentru Asociația MIFNE. FOTO: Instagram

Nu doar la București au loc gale caritabile de răsunet, ci și în țară, unde diverși antreprenori își dau mâna pentru a aduce un zâmbet și un ajutor consistent celor aflați în nevoie. Un astfel de eveniment a avut loc în weekend și în nordul țării, în prezența lui Nicolae al României și al soției sale, Alina-Marie de Roumanie, care susțin cauza Mifne România - Asociaţia Punct De Cotitură În Autism Timpuriu. Este vorba despre o organizaţie nonguvernamentală, non-profit, a cărei misiune este de a îmbunătăţi calitatea vieţii familiilor care au bebeluşi identificaţi la risc de a dezvolta autism prin implementarea programului de tratament intensiv Mifne, o metodă adusă din Israel care, aplicată precoce, reduce gravitatea simptomelor autiste până la posibila stopare a lor din evoluţie.

Astfel, cu sprijinul nepotului Regelui Mihai I, ca Președinte de onoare Mifne, și al soției sale, ca ambasador al asociației, Gala Mifne 2023 a reușit să adune într-un cadru elegant la Piatra Neamț diverși oameni de afaceri și alți participanți la o licitație organizată în beneficiul bebelușilor cu autism. Printre obiectele licitate s-au numărat lucrările donate către Mifne România de 15 artiști: Hila Emanuela Abramovich, Martina Grigoriță, Teli Iacşa, Dani Marie, Elena Hulubariu, Ema Marinescu, Smaranda Piliuță, Iulia Ștefan, Doina Mitrica Nestor, Andrei Dragomir Art, Arthur Dinu, Horațiu Mălaele, Khaled Matar, Radu Marinescu, RAID, evenimentul fiind organizat de galeria Rotenberg - Uzunov și ASAF - Asociația Culturală pentru Sprijinirea Artelor Frumoase, în parteneriat cu Mifne România, și Principele Nicolae al României.

Respectând dress-code-ul galei, Black Tie, Alina-Maria și Nicolae al României au fost deosebit de eleganți, alegând pentru această ocazie negrul. Dacă pe nepotul Regelui Mihai l-am văzut purtând costum negru cu papion, soția sa a ales o rochie asimetrică în alb și negru, cu fundă supradimensionată și spatele gol, o creație semnată Silk Love & Lace din mătase shantung și crep, accesorizată cu bijuterii fine, prețioase, și un clutch de seară. O ținută care i-au dat un aer statuar și distins.

Principele Nicolae, invitat la radio

Despre prezența lor la Gala Mifne din Piatra Neamț, Principele Nicolae a vorbit și într-un scurt interviu oferit pentru postul local Radio 1 FM în emisiunea „Live cu Dinu și Cezar”.

„Povestea a început acum 5 ani, când am fost în Bucovina într-o mică vacanță cu familia și am întâlnit-o pe Sânziana Burcea, care povestea de ONG-ul ei care se ocupă de copiii cu autism. Eu aveam puțină experiență în acest domeniu din trecut și am fost curios să văd ce face și cum face și ce planuri a avut. Și am ajuns la discuția de-a aduce această metodă Mifne în România și am oferit orice fel de sprijin”, a explicat Nicolae al României cum a ajuns să se implice în cauza acestei asociației.

„În copilărie am avut o experiență cu un grup de copii cu autism, când am fost la o petrecere de zi de naștere și un copil m-a plăcut, m-a luat de mână și m-am plimbat pe acolo. M-am speriat, nu m-am așteptat. Și nu am mai avut întâlniri cu autismul mulți ani după, și, după ce m-am întâlnit iar cu așa ceva, am început să realizez ce s-a întâmplat atunci, ce probleme au acești copii. Și, încet-încet, am citit mai mult, am stat de vorbă mai mult cu oamenii și m-am implicat ca voluntar. Nu numai în România, ci și în Anglia, unde am copilărit. Și, încet, încet, am realizat că acești copii au nevoie de o mână ajutor. Și nu doar ei, ci toată familia lor”, a mai povestit nepotul Regelui Mihai.

FOTO: InstagramRecente pe Ok! Magazine

Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
Prințesa Maria Olympia a Greciei GettyImages 1676789486 jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi   profimedia 0851446362 jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0851809443 jpg
Prințul Harry  foto   GettyImages(1) jpg
Prințul Andrew și fosta soție, Sarah Ferguson (2) jpg
regele harald al norvegiei (3) jpg
Regina Letizia (2) jpg
harry william kate hepta 2759303 jpg jpeg
Printul Ernst August de Hanovra si Printesa Caroline de Monaco la balconul Palatului Princiar din Monaco   GettyImages 77978912 jpg
Prințul Pavlos și Prințesa Marie Chantal profimedia 0851475097 jpg
Prințul Harry prezent la Londra pe 7 septembrie 2023 la ceremonia WellChild Awards, Profimedia jpg
Prințul și Prințesa Michael de Kent GettyImages 2034834696 jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Kate și William în negru 1, Getty jpg
Regina Camilla jpg
Regina Letizia (1) jpg