Harry și Meghan, delincvenții Americii: când ei jubilau în Nigeria, Fiscul îi soma pentru taxe neplătite

15 mai, 2024

Lovitură de teatru în cazul celebrei fundații Archewell a Ducilor de Sussex: aceasta a fost somată public și declarată în mod surprinzător „delincventă” de către Registrul de Caritate și Strângeri de Fonduri din California.

Harry și Meghan în turneul nigerian, GettyImages (5) jpg

Acest amănunt extrem de rușinos a ieșit la iveală în presă când Harry și Meghan încă se aflau în Nigeria, acolo unde au făcut o vizită de trei zile și au fost primiți ca niște superstaruri.

Ce s-a întâmplat, mai exact?

Ei bine, presa americană a făcut publică o scrisoare din partea procurorului general al Californiei, Rob Bonta, în care se afirmă că Archewell nu a transmis rapoartele anuale necesare și taxele datorate registrului, ceea ce a determinat oprirea activităților de strângere de fonduri și cheltuieli.

Screenshot 2024 05 15 112730 png

„O organizație care este listată ca delincventă nu este în stare bună și îi este interzis să solicite sau să plătească fonduri caritabile”, se arată în notificarea procurorului general.

Delincvența financiară se referă la o persoană fizică sau o firmă restante în ceea ce privește obligațiile lor financiare și care însumează cel puțin 30 de zile întârziere la plata acestor obligații.

În cazul Ducilor de Sussex, Departamentul de Justiție din California a inclus organizația lor caritabilă pe lista sa neagră, din cauza unei presupuse neplăți a unei taxe de reînnoire de... 200 de dolari și a faptului că Archewell nu și-a prezentat nici raportul contabil anual.

Drept răspuns, surse apropiate celor doi au insistat că totul este o mare încurcătură, din cauza faptului că biroul procurorului general nu a procesat un cec de 200 de dolari pe care fundația l-a trimis prin... poștă.

Organizația de caritate a mai spus că a luat legătura cu Departamentul de Justiție din California, care operează registrul, pentru a clarifica confuzia. Lucru care s-a și rezolvat, între timp, autoritățile din California clarificând că Fundația Archewell este iarăși „activă și în stare bună”. 

Totul e bine când se termină cu bine, chiar dacă acest episod a adus o umbră de penibilitate asupra statutului ducilor și a fundației lor caritabile.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Amelia, Kitty, Eliza (S   D) jpg
Regina Letizia sporty chic   profimedia 0877258936 jpg
Pauline Ducruet si Printesa Stephanie de Monaco   Instagram jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Printesa Kako a Japoniei in Grecia   profimedia 0877057103 jpg
Kate Middleton și Prințul William (4) jpg
Harry și Meghan în Nigeria, GettyImages (6) jpg
Prințul Hussein al Iordaniei și Prințesa Rajwa jpg
Maria Teresa Turrion Borrallo, bona Cambridge (7) jpg
Meghan Markle în Nigeria profimedia 0871671544 jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook2 jpg
Kate Middleton (20) jpg
FotoJet Sussex jpg
Principesa Sofia a României la gala Uniter   Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
Kate și William, Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Frederik și Mary, Profimedia jpg
Hugh Grosvenor Foto Profimedia jpg