Palatul este „o închisoare de aur", unde Familia Regală trăiește o „nefericire crudă"

3 aprilie, 2024

Un expert a afirmat că starea actuală a Firmei este una îngrijorătoare, Familia Regală fiind prinsă în prezent într-un ciclu de „nefericire crudă".

regele charles camilla printesa kate middleton si printul william Foto Profimedia

Casa Regală britanică a mai traversat, de-a lungul istoriei, perioade grele, nefaste chiar, însă criza actuală pare să fie una decisivă pentru viitorul monarhiei.

Într-un articol postat de „The New Statesman”, jurnalistul politic Lewis Goodall compară Familia Regală cu o „închisoare de aur", întrucât susține că „instituția lucrează pentru noi", dar nu și pentru ei. El consideră că membrii Familiei Regale, în special Regele Charles și Prințesa de Wales, după diagnosticarea lor cu cancer, sunt tratați ca „proprietate publică" și nu se pot proteja de ochii curioși ai lumii, oricât de mult ar încerca.

Familia Windsor trăiește în lux, în palate, cu curteni, planificatori și servitori. Dar este o închisoare de aur. În schimbul opulenței și prestigiului,  se plătește un preț - fuziunea dintre familie și stat. Este o contopire crudă, ceea ce înseamnă că sinele, familia și țara devin indivizibile, iar atunci când se încearcă divizarea, haosul ne pândește”, notează Lewis Goodall.

„Catherine vrea intimitate? Perfect rezonabil. Ar putea să o aibă? Nu. Pentru că nu există intimitate în cușcă; ea aparține statului, nouă."

Jurnalistul a continuat să critice moralitatea unui astfel de sistem, scriind: „Noi creștem o familie care să ne reprezinte statul. Ei nu au de ales în această privință. Nu pot opta să nu o facă, chiar dacă încearcă, așa cum a făcut Prințul Harry, nu prea pot. Pentru că, în momentul în care o fac, sunt deja proprietate publică".

Concluziona lui? „Cât timp ne vom mai permite cu toții să ne complacem în această cruzime colectivă? Sau să furăm destinul, să provocăm un ciclu de nefericire cudă, pentru o datorie care nu trebuie să existe?".

În ultimele opt săptămâni, Familia Regală a fost lovită de două probleme majore de sănătate - Regele Charles și Prințesa de Wales au fost amândoi diagnosticați cu forme nedezvăluite de cancer. Regele și-a făcut prima apariție la un eveniment major în Duminica Paștelui, în timp ce Prințesa Kate a lipsit de la slujba religioasă, deoarece se concentrează pe familia sa și pe tratament. Dar oare cât timp vor putea îndura presiunea revenirii? Și, văzută din punctul de vedere al lui Lewis Goodall, cât va mai putea această monarhie să funcționeze?Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (2) jpg
Harry și Meghan profimedia 0801441590 jpg
Kate Middleton și Prințul William (1) jpg
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
Lady Gabriella Kingston și Thomas Kingston, Profimedia jpg
Pippa, Carole și Kate Middleton, Profimedia (1) jpg
Kate Middleton și Louis  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
Printesa Isabella a Danemarcei Foto Getty Images jpg
Wallis Simpson și Ducele de Windsor   GettyImages 3430676 jpg
Prințesa Charlene de Monaco la campionatul de rugby  GettyImages 2147944792 jpg
Regina Camilla Foto profimedia (6) jpg
FotoJetdeKent jpg
regele charles si william si harry jpg
Meghan Markle cu Kelly McKee Zajfen pt Alliance of Moms   FOTO Instagram (1) jpg
Regina Mary, GettyImages jpg