Poate Coroana spaniolă să reziste la și mai multe acuzații? „Felipe era conștient că Letizia îl înșela”

30 mai, 2024

O carte care susține că Regele Felipe a fost „zdrobit și distrus" de presupusele aventuri ale soției sale, Letizia, va pune cuplul din nou sub lupă.

Regele Felipe și Regine Letizia foto  GettyImages jpg

Nu am fi bănuit că ceva nu este în regulă în lumea Reginei Letizia a Spaniei, judecând după exteriorul ei calm și liniștit la Premiile Solo de Ciencia de la Madrid. Suverana spaniolă a zâmbit în fața camerelor de luat vederi în timp ce sărbătorea realizările unor oameni de știință și cercetători de renume - dar, la suprafață, se pregătea o furtună.

S-ar părea că nu există odihnă pentru monarhia spaniolă, care a fost zguduită de alte acuzații bombă de infidelitate și conflicte conjugale. La doar câteva luni după ce s-a afirmat că Regina Letizia a avut o aventură în primii ani de căsătorie cu Regele Felipe, s-a raportat că soțul ei a știut tot timpul despre acțiunile ei.

În luna decembrie a anului trecut, o carte cu dezvăluiri ale jurnalistului spaniol Jaime Peñafiel susținea că Letizia Rocasolano ar fi avut o relație secretă cu Jaime del Burgo, un prieten de lungă durată al actualei regine, care s-a căsătorit ulterior cu sora sa. Fiu al unui politician, Jaime del Burgo și Letizia s-au cunoscut în 2000, când fosta doamnă Ortiz Rocasolano era încă prezentatoare de știri. El a susținut că cei doi au avut o relație atât înainte - cât și după ce Letizia s-a căsătorit în 2004, și chiar a afirmat că era pe punctul de a o cere în căsătorie atunci când aceasta a dezvăluit relația ei începătoare cu viitorul rege al Spaniei.

Tăcerile unei regine

Afirmațiile aberante făcute în cartea lui Peñafiel, „Letizia & I”, au dus la concedierea veteranului reporter regal de la ziarul spaniol „El Mundo” după 20 de ani - dar acest lucru nu l-a împiedicat să publice o continuare, plină de noi atacuri la adresa reginei. „Los Silencios de Letizia”, care a fost lansată săptămâna aceasta, conține acuzații și mai tăioase.

În cea mai recentă lucrare a sa, Peñafiel susține că Regele Felipe era „conștient că Letizia îl înșela în timp real", deoarece gărzile de corp ale reginei au obligația de a raporta unde se află aceasta. Autorul scrie că Regina Letizia a fost însoțită Jaime de del Burgo într-o călătorie pe care a făcut-o la New York în 2011, în care a fost, de asemenea, „însoțită de escortele sale fidele, care, fără îndoială, oricare... ar fi trecut un raport la Ministerul de Interne”.

Peñafiel continuă spunând că regele era, prin urmare, „conștient" de acțiunile soției sale, care l-a lăsat „zdrobit și distrus" și „l-a aruncat în infern". De asemenea, el critică comportamentul „rece, emoțional imatur și pasiv-agresiv” al reginei, pe care o numește „de gheață, indestructibilă și hotărâtă” și susține că este „urâtă” de Familia Regală, în special de Regina Sofia, Infanta Cristina și Ducesa de Lugo.

Mai târziu în carte, Peñafiel continuă să spună că Regele și Regina trăiesc acum vieți separate și că „păstrează doar aparențele în public". Într-un interviu pentru „El Cierre Digital”, el a adăugat: „Cred că nici măcar nu trăiesc sub același acoperiș... Felipe este o persoană bună, așa cum am mai spus. El face pe viteazul, iar Letizia i-a făcut mult rău... Nu cred că va exista un divorț, dar ar putea exista un acord precum cel pe care l-au stabilit [părinții lui Felipe] Juan Carlos și Sofia, în care fiecare își duce propria viață”.

Curtea Regală a Spaniei trebuie să spere că Felipe și Letizia nu vor călca pe urmele lui Juan Carlos și Sofia, care au fost măcinați de scandaluri. Fostul rege a abdicat în 2014, invocând „motive personale”, iar din 2020 trăiește în exil autoimpus în Emiratele Arabem Unite, din cauza unor presupuse legături necorespunzătoare cu afaceri în Arabia Saudită. De asemenea, el a fost implicat într-o bătălie în instanță cu o fostă amantă - una dintre multele - care l-a acuzat de tortură mentală, spionaj și hărțuire. Regele Juan Carlos rămâne, totuși, căsătorit cu soția sa, Sofia, în ciuda nenumăratelor aventuri din partea sa, deși se spune că cei doi sunt înstrăinați.

FOTO: Profimedia, Getty Images, Casa Majestății SaleRecente pe Ok! Magazine

Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg
Regele Felipe in ziua incoronarii in Spania, 19 iunie 2014, Regina Letizia, Printesa Leonor, Infanta Sofia  GettyImages 450860120 jpg
Regele Felipe si Regina Letizia in ziua Incoronarii in Spania, 19 iunie 2014, si Regele Juan Carlos in ziua abdicarii fortate  Getty Images jpg
Audrey Hepburn ;i Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte, Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie si Lady Louise Windsor la Trooping the Colour 2024 profimedia 0881839450 jpg
Printul Albert de Monaco si Printesa Charle, cu copiii Printul Jacques si Printesa Gabriella cu flacara olimpica  Eric Mathon, Axel Bastello, Michael Alesi, Gaetan Luci, Palatul Princiar (4) jpg
Royal Ascot jpg
Louis Ducruet si Marie Ducruet, Printul Albert de Monaco, Printesa Stephanie de Monaco, Camille Gottlieb  GettyImages 1747255950 jpg
Lady Gabriella Kingston Regele Charles si Regina Camilla jpg
Prințesa Beatrice, Foto Getty (1) jpg
kate middleton (4) jpg
Lady Louise Windsor, skinny jeans vs Trooping the Colour  Profimedia jpg
Ducesa Sophie foto GettyImages 2157423693 jpg
Felipe, Letizia, Prințesa Elena, Prințesa Cristina și Inaki Urdangarin, 2011, Getty jpg
Margareta a României în Finlanda colaj Facebook jpg
Regele Juan Carlos cu fiicele Infanta Cristina si Infanta Elena si nepotii Juan Valentin Urdangarin, Felipe Juan Froilan si Victoria Federica de Marichalar  GettyImages 2143422506 jpg
Prințul Carl Philip și Sofia ai Suediei profimedia 0882286416 jpg
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images (4) jpg