Regina Mary a revenit în prim-plan într-o ținută impecabilă și a dat mâna cu o româncă

27 februarie, 2024

După vacanța de o săptămână petrecută cu copiii în Elveția, australianca a făcut senzație la o gală de premiere.

Regina Mary, la primul ei eveniment după vacanță. FOTO: Casa Regală daneză
Regina Mary, la primul ei eveniment după vacanță. FOTO: Casa Regală daneză

Regina Mary a Danemarcei pare că le-a cam lipsit supușilor în vacanța intersemestrială a copiilor, pe care ea și soțul său au decis s-o petreacă împreună cu ei la vila familiei din celebra stațiune de schi Verbier, Elveția. Dar, de îndată ce s-a întors, noua suverană a danezilor a afișat un tonus nou, relaxat, semn că săptămâna petrecută de Palat și de toate bârfele din presă, care îi reaminteau de infidelitatea soțului ei, i-a priit de minune.

Cu o mină clar mai luminoasă, Regina Mary a Danemarcei și-a reluat proaspătul rol și a făcut impresie la un angajament regal de suflet, la care a luat parte singură. Soția noului Rege Frederik al X-lea de origine australiană a apărut luni la Copenhaga pentru a înmâna Premiile Elite Research Awards și bursele de călătorie ale Ministerului Educației și Cercetării. Premiile se acordă cercetătorilor avansați care aduc contribuții vitale comunității academice din Danemarca, inclusiv doctoranzilor și profesorilor, iar printre ei s-a aflat și românca Amelia-Elena Rotaru, născută în Râmnicu Vâlcea, care are rezidență în Danemarca și predă fiziologie microbiană și biochimie la University of Southern Denmark.

În cei peste 20 de ani de când s-a alăturat Familiei Regale daneze, Mary a pus un mare accent pe educație și se așteaptă ca ea să își continue activitatea de promovare a acesteia ca regină.

Pentru acest eveniment, Regina Mary a avut o ținută impecabilă, etalându-și silueta într-un deux-pièces cu pantaloni de culoare bleumarin, de la apreciatul brand britanic The Fold London, purtat cu o pereche de pantofi de piele Gianvito, cu imprimeu elegant de piton roz, și cu un clutch asortat Quidam Bags, din piele de vițel.

Frederik și soția sa, Mary, au urcat pe tronul Danemarcei la 14 ianuarie, în urma abdicării Reginei Margrethe a II-a, după o domnie de 52 de ani.

FOTO: Casa Regală danezăRecente pe Ok! Magazine

Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg
Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg
Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Margriet a Țărilor de Jos, Regele Felipe VI al Spaniei, Prințesa Moștenitoare Amalia, Regele Willem Alexander, Prințesa Beatrix și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei jpg
copii Prințul William și Prințul Harry jpg
Regina Mary și Olena Zelenska Foto Profimedia (1) jpg
banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg
Kate Middleton și Prințul William, în ținute sport  foto   Getty jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Regele Felipe și Regina Letizia Foto getty images profimedia jpg