E și Kate pe listă? Patru membri ai familiei regale primesc de la Regele Charles noi roluri prestigioase

24 aprilie, 2024

Regele Charles a oferit roluri prestigioase membrilor familiei sale, unul dintre seniorii regali a fost numit în Ordinul Jartierei, care este cel mai înalt ordin cavaleresc britanic.

Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg

Regele Charles a acordat noi roluri prestigioase pentru patru membri de rang înalt ai familiei sale, printre care și soția sa, Regina Camilla.

După cum a anunțat oficial Palatul Buckingham ieri, Majestatea Sa Regina Camilla a fost numită Mare Maestru și Prima sau Principala Mare Cruce a celui mai Excelent Ordin al Imperiului Britanic. Printre marii maeștrii anteriori s-au numărat răposatul Duce de Edinburgh, bunica reginei - regina Mary de Teck, și regele George al VI-lea când era prinț de Wales.

Regele Charles a acordat, de asemenea, noi onoruri Prințului William și lui Kate Middleton

Prințul William a fost numit Mare Maestru al Ordinului Bath. Acest ordin a fost înființat de Regele George I în 1725, deși se crede că, la origine, acesta datează încă din secolul al VIII-lea. Acesta este acordat membrilor armatei sau serviciului civil pentru servicii exemplare. Printre marii maeștrii anteriori s-au numărat Regele Charles când era Prinț de Wales, Prințul Henry, Duce de Gloucester și Prințul Arthur, Duce de Connaught și Strathearn.

Iar ca o numire cu totul nouă, Prințesa Kate a fost numită Companion Regal al Ordinului Companionilor de Onoare. Ordinul a fost înființat de Regele George al V-lea în 1917 pentru a recunoaște realizările remarcabile în domeniul artelor, științelor, medicinei și serviciului public. Totodată, au fost făcute completări la Ordinul Jartierei - Ducesa de Gloucester a devenit Royal Lady Companion în Ordinul Jartierei și este posibil să își facă debutul în cadrul ceremoniei din 17 iunie.

Printre ceilalți membri ai Ordinului se numără Mareșalul Șef al Aviației, Lordul Peach, Lordul Kakkar și Lordul Lloyd-Webber. Lord Peach, care a servit în forțele armate britanice timp de 49 de ani, este trimisul special al prim-ministrului în Balcanii de Vest, în timp ce Lord Lloyd-Webber este compozitorul de succes al Marii Britanii, fiind autorul unora dintre cele mai faimoase musicaluri din lume

Ce membri ai familiei regale sunt membri ai Ordinului Jartierei?

Ordinul Jartierei este cel mai vechi ordin din Marea Britanie, înființat de Regele Eduard al III-lea în urmă cu aproape 700 de ani. Din Ordin fac parte Regele, care este Suveran al Jartierei, Regina, mai mulți membri ai familiei regale și 18 Cavaleri sau Doamne aleși în semn de recunoaștere a activității lor. Printre actualii cavaleri regali se numără verii regretatei regine Elisabeta a II-a - Ducele de Kent, Prințesa Alexandra și Ducele de Gloucester, precum și frații Regelui - Prințesa Regală, Ducele de Kent și Ducele de Edinburgh.

Mai multe pentru tine...

Prințul William a făcut istorie atunci când a fost numit în 2008, devenind al 1.000-lea Cavaler al Jartierei, iar în 2022, regina Camilla și-a făcut debutul în cadrul ceremoniei în calitate de doamnă regală a Ordinului Jartierei.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg