E și Kate pe listă? Patru membri ai familiei regale primesc de la Regele Charles noi roluri prestigioase

24 aprilie, 2024

Regele Charles a oferit roluri prestigioase membrilor familiei sale, unul dintre seniorii regali a fost numit în Ordinul Jartierei, care este cel mai înalt ordin cavaleresc britanic.

Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg

Regele Charles a acordat noi roluri prestigioase pentru patru membri de rang înalt ai familiei sale, printre care și soția sa, Regina Camilla.

După cum a anunțat oficial Palatul Buckingham ieri, Majestatea Sa Regina Camilla a fost numită Mare Maestru și Prima sau Principala Mare Cruce a celui mai Excelent Ordin al Imperiului Britanic. Printre marii maeștrii anteriori s-au numărat răposatul Duce de Edinburgh, bunica reginei - regina Mary de Teck, și regele George al VI-lea când era prinț de Wales.

Regele Charles a acordat, de asemenea, noi onoruri Prințului William și lui Kate Middleton

Prințul William a fost numit Mare Maestru al Ordinului Bath. Acest ordin a fost înființat de Regele George I în 1725, deși se crede că, la origine, acesta datează încă din secolul al VIII-lea. Acesta este acordat membrilor armatei sau serviciului civil pentru servicii exemplare. Printre marii maeștrii anteriori s-au numărat Regele Charles când era Prinț de Wales, Prințul Henry, Duce de Gloucester și Prințul Arthur, Duce de Connaught și Strathearn.

Iar ca o numire cu totul nouă, Prințesa Kate a fost numită Companion Regal al Ordinului Companionilor de Onoare. Ordinul a fost înființat de Regele George al V-lea în 1917 pentru a recunoaște realizările remarcabile în domeniul artelor, științelor, medicinei și serviciului public. Totodată, au fost făcute completări la Ordinul Jartierei - Ducesa de Gloucester a devenit Royal Lady Companion în Ordinul Jartierei și este posibil să își facă debutul în cadrul ceremoniei din 17 iunie.

Printre ceilalți membri ai Ordinului se numără Mareșalul Șef al Aviației, Lordul Peach, Lordul Kakkar și Lordul Lloyd-Webber. Lord Peach, care a servit în forțele armate britanice timp de 49 de ani, este trimisul special al prim-ministrului în Balcanii de Vest, în timp ce Lord Lloyd-Webber este compozitorul de succes al Marii Britanii, fiind autorul unora dintre cele mai faimoase musicaluri din lume

Ce membri ai familiei regale sunt membri ai Ordinului Jartierei?

Ordinul Jartierei este cel mai vechi ordin din Marea Britanie, înființat de Regele Eduard al III-lea în urmă cu aproape 700 de ani. Din Ordin fac parte Regele, care este Suveran al Jartierei, Regina, mai mulți membri ai familiei regale și 18 Cavaleri sau Doamne aleși în semn de recunoaștere a activității lor. Printre actualii cavaleri regali se numără verii regretatei regine Elisabeta a II-a - Ducele de Kent, Prințesa Alexandra și Ducele de Gloucester, precum și frații Regelui - Prințesa Regală, Ducele de Kent și Ducele de Edinburgh.

Mai multe pentru tine...

Prințul William a făcut istorie atunci când a fost numit în 2008, devenind al 1.000-lea Cavaler al Jartierei, iar în 2022, regina Camilla și-a făcut debutul în cadrul ceremoniei în calitate de doamnă regală a Ordinului Jartierei.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Prințesa Beatrice Zara Tindall Foto Instagram jpg
Gemenii regali, Printul Jacques si Printesa Gabrielle si Lady Amelia si Lady Eliza Spencer   Palatul Princiar, Instagram jpg
Regele Felipe și Regine Letizia  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Mette Marit, Profimedia (3) jpg
Amelia, Kitty, Eliza (S   D) jpg
Regina Letizia sporty chic   profimedia 0877258936 jpg
Pauline Ducruet si Printesa Stephanie de Monaco   Instagram jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Printesa Kako a Japoniei in Grecia   profimedia 0877057103 jpg
Kate Middleton și Prințul William (4) jpg
Harry și Meghan în Nigeria, GettyImages (6) jpg
Prințul Hussein al Iordaniei și Prințesa Rajwa jpg
Maria Teresa Turrion Borrallo, bona Cambridge (7) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook2 jpg
Kate Middleton (20) jpg
FotoJet Sussex jpg
Principesa Sofia a României la gala Uniter   Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg