Portret regal fabulos! Regina Mary a Danemarcei, ravisantă cu o diademă specială, lângă Regele Frederik

25 aprilie, 2024

A apărut primul portret oficial de gală al Regelui Frederik și al Reginei Mary ai Danemarcei. Cei doi suverani danezi arată uimitor în această imagine cu totul și cu totul specială.

Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG

Întrucât fosta Regină Margareta a Danemarcei a abdicat neașteptat la începutul anului, Regele Frederik și Regina Mary au fost proclamați pe 14 ianuarie 2024.

Palatul regal danez și-a încântat fanii regali publicând acest portret splendid, primul portret de gală a celor doi soți. Și seria premierelor nu se oprește aici, căci anumite detalii trebuie neapărat menționate.

Mary și Frederik în primul portret de gală oficial (1) jpg

Pentru prima dată de când a devenit regină, Mary a Danemarcei poartă una dintre cele mai speciale bijuterii de la Palat. Este vorba de diadema daneză cu smaralde, o tiara splendidă la care are acces exclusiv regina.

Maiestatea Sa are de când soțul său a urcat pe tron acces la o colecție spectaculoasă cu bijuterii magnifice, care sunt destinate doar reginei. Și dintre toate aceste bijuterii pe care le-a moștenit de la Regina Margareta a Danemarcei, probabil că cea mai spectaculoasă este Parura regală cu smaralde.

Creat în 1840, acest ansamblu este alcătuit dintr-o diademă, un colier și o broșă care pot fi demontate și purtate separat și o pereche de cercei - toate încrustate cu diamante și smaralde strălucitoare. Bijuteriile au fost purtate frecvent de către Regina Margareta a Danemarcei la ocazii de stat și mai ales la recepțiile de Anul Nou. În cadrul moștenirii prețioase de nestemate, se mai află și alte exemplare la fel de spectaculoase, printre care și parura regală cu perle și rubine. O să avem timp să ne delectăm cu frumoasa regină daneză etalând toate aceste piese prețioase ce fac parte din moștenirea reginei.

Mai multe pentru tine...

Cu diadema de smaralde, Mary a Danemarcei strălucește în portretul regal de gală și poartă o rochie asortată, din catifea verde cu mâneci din dantelă. De asemenea, ordinele regale ale Reginei sunt prinse pe ținută, inclusiv Ordinul Elefantului, pe care amândoi îl poartă.

Ordinul „Elefantului”, cea mai importantă distincţie daneză, a fost instituit iniţial în 1646 de către regele Erich al VII-lea dar primele sale statute sunt date în 1693 de către regele Christian al V-lea. Ordinul are un singur grad, cel de „cavaler” iar însemnele sale trebuie înapoiate, la decesul titularului, Casei Regale Daneze (Ministerului Afacerilor Externe). Acest ordin nu se conferă decât unui număr extrem de restrâns de persoane, cetăţeni danezi. Numai şefii de stat străini pot primi acest ordin (o singură excepţie, la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, ordinul a fost acordat generalului Dwight Eisenhower, comandantul Forţelor Aliate în Europa pentru contribuţia sa la eliberarea Danemarcei de sub ocupaţia germană).

Regele Frederik arată fabulos în uniforma oficială, cu toate medaliile, ordinele regale, mănușile albe și sabia. Cei doi zâmbesc încrezători în ceea ce reprezintă una dintre cele mai reușite fotografii ale lor.

Foto: Palatul regal danez, Steen EvaldRecente pe Ok! Magazine

Kate și William, Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Frederik și Mary, Profimedia jpg
Hugh Grosvenor Foto Profimedia jpg
Volodimir Zelenski cu Regina Letizia si Regele Felipe la Madrid   Casa Majestatii Sale 1 (2) jpg
Kate Middleton și Prințul William în vizită la Aberfan (2) jpg
Printul Hashem, fiul cel mic al Reginei Rania si al Regelui Abdullah al II lea al Iordaniei   Casa Regala iordaniana (2) jpg
Printesa Diana   Getty Images jpg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle  foto   Shutterstock jpg
Andreea Casiraghi, Tatiana Santo Domingo, Printesa Alexandra de Hanover, Ben Sylvester Strautmann   profimedia 0876339106 jpg
Prințul Albert și Prințesa Charlene profimedia 0876767336 jpg
Familia regală daneză, Profimedia jpg
Charlene și Albert la Grand Prix, Profimedia (1) jpg
kate middleton profimedia jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit ai Norvegiei Foto Instagram Casa Regală a Norvegiei 1 jpg
Regele Felipe și Regina Letizia Foto Getty Images (10) jpg
Printul William si Printul George la Cupa Angliei pe Wembley   profimedia 0876390924 jpg
Kate Middleton foto profimedia jpg