Portret regal fabulos! Regina Mary a Danemarcei, ravisantă cu o diademă specială, lângă Regele Frederik

25 aprilie, 2024

A apărut primul portret oficial de gală al Regelui Frederik și al Reginei Mary ai Danemarcei. Cei doi suverani danezi arată uimitor în această imagine cu totul și cu totul specială.

Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG

Întrucât fosta Regină Margareta a Danemarcei a abdicat neașteptat la începutul anului, Regele Frederik și Regina Mary au fost proclamați pe 14 ianuarie 2024.

Palatul regal danez și-a încântat fanii regali publicând acest portret splendid, primul portret de gală a celor doi soți. Și seria premierelor nu se oprește aici, căci anumite detalii trebuie neapărat menționate.

Mary și Frederik în primul portret de gală oficial (1) jpg

Pentru prima dată de când a devenit regină, Mary a Danemarcei poartă una dintre cele mai speciale bijuterii de la Palat. Este vorba de diadema daneză cu smaralde, o tiara splendidă la care are acces exclusiv regina.

Maiestatea Sa are de când soțul său a urcat pe tron acces la o colecție spectaculoasă cu bijuterii magnifice, care sunt destinate doar reginei. Și dintre toate aceste bijuterii pe care le-a moștenit de la Regina Margareta a Danemarcei, probabil că cea mai spectaculoasă este Parura regală cu smaralde.

Creat în 1840, acest ansamblu este alcătuit dintr-o diademă, un colier și o broșă care pot fi demontate și purtate separat și o pereche de cercei - toate încrustate cu diamante și smaralde strălucitoare. Bijuteriile au fost purtate frecvent de către Regina Margareta a Danemarcei la ocazii de stat și mai ales la recepțiile de Anul Nou. În cadrul moștenirii prețioase de nestemate, se mai află și alte exemplare la fel de spectaculoase, printre care și parura regală cu perle și rubine. O să avem timp să ne delectăm cu frumoasa regină daneză etalând toate aceste piese prețioase ce fac parte din moștenirea reginei.

Mai multe pentru tine...

Cu diadema de smaralde, Mary a Danemarcei strălucește în portretul regal de gală și poartă o rochie asortată, din catifea verde cu mâneci din dantelă. De asemenea, ordinele regale ale Reginei sunt prinse pe ținută, inclusiv Ordinul Elefantului, pe care amândoi îl poartă.

Ordinul „Elefantului”, cea mai importantă distincţie daneză, a fost instituit iniţial în 1646 de către regele Erich al VII-lea dar primele sale statute sunt date în 1693 de către regele Christian al V-lea. Ordinul are un singur grad, cel de „cavaler” iar însemnele sale trebuie înapoiate, la decesul titularului, Casei Regale Daneze (Ministerului Afacerilor Externe). Acest ordin nu se conferă decât unui număr extrem de restrâns de persoane, cetăţeni danezi. Numai şefii de stat străini pot primi acest ordin (o singură excepţie, la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, ordinul a fost acordat generalului Dwight Eisenhower, comandantul Forţelor Aliate în Europa pentru contribuţia sa la eliberarea Danemarcei de sub ocupaţia germană).

Regele Frederik arată fabulos în uniforma oficială, cu toate medaliile, ordinele regale, mănușile albe și sabia. Cei doi zâmbesc încrezători în ceea ce reprezintă una dintre cele mai reușite fotografii ale lor.

Foto: Palatul regal danez, Steen Evald



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg