Rebel ca Harry! Charles a creat un scandal fără precedent când a fost prins consumând alcool la 14 ani

18 mai, 2024

Pe Harry îl considerăm oaia neagră a familiei regale britanice, însă și tatăl lui, actualul rege britanic, a avut și el o perioadă rebelă și-a scandalizat întregul palat.

image

La numai 14 ani, Charles a ținut prima pagină a ziarelor, în 1963, pentru că a comis o ilegalitate, care a provocat mare rumoare la palat și în presa vremii.

Să nu mai spună nimeni că Prințul Harry a avut o adolescență sălbatică și tatăl lui n-a făcut niciodată nimic imoral sau ilegal. Ei bine, scorțosul monarh britanic, a făcut ceva ce părinții lui i-au interzis cu fermintate – a băut alcool la o vârstă la care nici măcar n-ar trebui să pună gura pe așa ceva!

În anii ’60, Charles urma cursurile internatului Gordonstoun din Moray, Scoția, exact ca tatăl lui, regretatul Prinț Philip. În al doilea lui an de internat, prințul a făcut o călătorie cu colegii lui de clasă în Isle of Lewis, unde urma să ia masa și să vizioneze un film.

La insistențele colegilor lui, care-l tot încurajau să facă ceva ce nu trebuia să facă, Charles a comandat prima băutură din viața lui în barul Hotelului Crown din Stornoway. Ce a comandat? Un pahar cu lichior de cireșe.

Conform celor scrise în cartea Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life, a lui Sally Bedell Smith, fostul Prinț de Wales a explicat alegerea băuturii astfel: „Am spus primul lucru care mi-a trecut prin minte, pentru că asta mai băusem și înainte, când era frig și eram la vânătoare”.

În timp ce gusta din băutura lui, Charles habar n-avea că un jurnalist aflase ce se întâmpla și se pregătea să publice știrea. „Nu am reușit niciodată să-l iert pentru că mi-a făcut una ca asta”, ar fi spus actualul rege. „Mie mi s-a părut că venise sfârșitul lumii și mai multe nu!”, stă scris în cartea amintită mai sus.

După ce a izbucnit scandalul, bodyguardul lui Charles, Don Green, care trebuia să nu-l scape din ochi pe adolescentul regal, a fost concediat. La acea vreme, Palatul Buckingham a negat că Charles a comandat și a băut o băutură alcoolică într-un bar dintre-un hotel scoțian. Dar se pare că exact asta s-a întâmplat…

În 2022, după moartea regretatei Regine Elisabeta a II-a, proprietatul Crown Hotel din Stornoway, Tom Strathmore, l-a invitat pe Regele Charles în pub, ca să bea un pahar. „Dacă ar fi să-și mai îndrepte pașii către noi vreodată, îi oferim cu mare încântare orice își dorește să bea, un lichior de cireșe poate, așa cum i-am servit în urmă cu atâția ani, când avea doar 14 ani”, a ținut să declare Strathmore.

Mai multe pentru tine...

Cu alte cuvinte, întreaga poveste este adevărată și există o latură sălbatică și în actualul suveran britanic, nu numai în Prințul Harry, care se știe că a petrecut zgomotos în urmă cu câțiva ani buni, înainte de-a se așeza la casa lui.

În momentul de față, regele de 75 de ani are un obicei pe care și-l pătrează de mult timp – bea întotdeauna înainte de culcare un cocteil puternic. Se pare că nu e lichior de cireșe, dar tot ceva aromat și gustos, cu siguranță.

foto - GettyImages



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg