Rebel ca Harry! Charles a creat un scandal fără precedent când a fost prins consumând alcool la 14 ani

18 mai, 2024

Pe Harry îl considerăm oaia neagră a familiei regale britanice, însă și tatăl lui, actualul rege britanic, a avut și el o perioadă rebelă și-a scandalizat întregul palat.

image

La numai 14 ani, Charles a ținut prima pagină a ziarelor, în 1963, pentru că a comis o ilegalitate, care a provocat mare rumoare la palat și în presa vremii.

Să nu mai spună nimeni că Prințul Harry a avut o adolescență sălbatică și tatăl lui n-a făcut niciodată nimic imoral sau ilegal. Ei bine, scorțosul monarh britanic, a făcut ceva ce părinții lui i-au interzis cu fermintate – a băut alcool la o vârstă la care nici măcar n-ar trebui să pună gura pe așa ceva!

În anii ’60, Charles urma cursurile internatului Gordonstoun din Moray, Scoția, exact ca tatăl lui, regretatul Prinț Philip. În al doilea lui an de internat, prințul a făcut o călătorie cu colegii lui de clasă în Isle of Lewis, unde urma să ia masa și să vizioneze un film.

La insistențele colegilor lui, care-l tot încurajau să facă ceva ce nu trebuia să facă, Charles a comandat prima băutură din viața lui în barul Hotelului Crown din Stornoway. Ce a comandat? Un pahar cu lichior de cireșe.

Conform celor scrise în cartea Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life, a lui Sally Bedell Smith, fostul Prinț de Wales a explicat alegerea băuturii astfel: „Am spus primul lucru care mi-a trecut prin minte, pentru că asta mai băusem și înainte, când era frig și eram la vânătoare”.

În timp ce gusta din băutura lui, Charles habar n-avea că un jurnalist aflase ce se întâmpla și se pregătea să publice știrea. „Nu am reușit niciodată să-l iert pentru că mi-a făcut una ca asta”, ar fi spus actualul rege. „Mie mi s-a părut că venise sfârșitul lumii și mai multe nu!”, stă scris în cartea amintită mai sus.

După ce a izbucnit scandalul, bodyguardul lui Charles, Don Green, care trebuia să nu-l scape din ochi pe adolescentul regal, a fost concediat. La acea vreme, Palatul Buckingham a negat că Charles a comandat și a băut o băutură alcoolică într-un bar dintre-un hotel scoțian. Dar se pare că exact asta s-a întâmplat…

În 2022, după moartea regretatei Regine Elisabeta a II-a, proprietatul Crown Hotel din Stornoway, Tom Strathmore, l-a invitat pe Regele Charles în pub, ca să bea un pahar. „Dacă ar fi să-și mai îndrepte pașii către noi vreodată, îi oferim cu mare încântare orice își dorește să bea, un lichior de cireșe poate, așa cum i-am servit în urmă cu atâția ani, când avea doar 14 ani”, a ținut să declare Strathmore.

Mai multe pentru tine...

Cu alte cuvinte, întreaga poveste este adevărată și există o latură sălbatică și în actualul suveran britanic, nu numai în Prințul Harry, care se știe că a petrecut zgomotos în urmă cu câțiva ani buni, înainte de-a se așeza la casa lui.

În momentul de față, regele de 75 de ani are un obicei pe care și-l pătrează de mult timp – bea întotdeauna înainte de culcare un cocteil puternic. Se pare că nu e lichior de cireșe, dar tot ceva aromat și gustos, cu siguranță.

foto - GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

Alina Maria și Nicolae al României foto Facebook jpg
Regele Juan Carlos   GettyImages 174420085 jpg
Prințesa Madeleine, GettyImages jpg
FotoJetSussex Beckham jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (8) jpg
Regele Abdullah și Regina Rania Foto Instagram jpg
Charles Spencer și Lady Karen Spencer, GettyImages (2) jpg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Grace Kelly foto GettyImages 1366731789 jpg
Kate Middleton Hugh Grosvenor jpg
Olivia Henson, Profimedia (1) jpg
Colaj Sarah Kate jpg
Camilla și Brigitte în Normandia, Profimedia (2) jpg
Nunta regală foto GettyImages 1051970640 jpg
Ziua Z   GettyImages 2155670964 jpg
Prințesa Beatrice și soțul ei, Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages (1) jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0879172587 jpg
Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (8) jpg